اجتماعی

ایلی مور گیلبرت پژوهشگر استرالیایی زندانی در ایران برای تنبیه به زندان قرچک منتقل شده

media.news.imagealternatetextformat.details


نسرین ستوده، وکیل سرشناس و زندانی در اوین، و رضا خندان همسر او، در حساب‌های کاربری در فیس‌بوک، نوشته‌اند کایلی مور-گیلبرت پژوهشگر استرالیایی‌بریتانیای زندانی در ایران برای تنبیه به قرنطینه زندان قرچک منتقل شده‌است.

 

رادیو نشاط استرالیا- آن‌طور که خانم ستوده و آقای خندان روز دوشنبه نوشته‌اند «کایلی مور-گیلبرت شهروند استرالیایی که در بازداشتگاه امنیتی زندان اوین به سر می‌برد از دو روز پیش به عنوان تنبیه به قرنطینه زندان قرچک منتقل شده است. او طی تماسی از زندان گفت که شرایط بسیار بدی دارد.»

در ادامه پست آمده است که طی این تماس از «ناامیدی و افسردگی شدید» خود خبر داده و گفته نمی‌تواند حتی چیزی بخورد.

خانم ستوده و آقای خندان از این پژوهشگر زندانی نقل کرده‌اند که «حدود یک ماه پیش با خانواده‌اش تماس گرفته است».

هر دو در عین حال یادآوری کرده‌اند که قرنطینه زندان قرچک مملو از مجرمان متهم به قتل، قاچاق مواد مخدر و موارد دیگر است و در آن «عده‌ی قابل توجهی بیمار کرونایی نیز وجود دارد».

پست‌های رضا خندان و نسرین ستوده در رسانه‌های دیگر از جمله در روزنامه استرالیایی «استریلین» نیز بازتاب پیدا کرده‌است.

خانم مور-گیلبرت نزدیک به دو سال پیش به اتهام «جاسوسی» بازداشت شد. او پژوهشگر و استاد پژوهش‌های اسلامی در دانشگاه ملبورن استرالیاست و در راه بازگشت به استرالیا بود که در فرودگاه دستگیر شد.

جزئیات پرونده او روشن نیست و بسیاری از ناظران آن را بخشی از بازداشت‌ها و پرونده‌های مربوط به زندانی‌های دوتابعیتی در ایران می‌دانند، که به مسائل بین‌المللی و گاه تنها تلاشی از سوی جمهوری اسلامی برای تبادل زندانی باز می‌گردد.

در دی ماه سال پیش، شماری از نامه‌های خانم مور-گیلبرت به دست رسانه‌های بریتانیایی رسیده بود که در آن‌ها از وضعیت خود، بی‌پولی و بی‌توجهی دولت استرالیا ابراز ناراحتی کرده و نیز از پیشنهاد سپاه پاسداران برای جاسوسی در ازای کم شدن حکم زندانش خبر داده بود.

در اردیبهشت ماه آقای خندان گفته بود کایلی مور-گیلبرت «سه بار دست به خودکشی زده است».

اما دو هفته بعد وزارت خارجه استرالیا با انتشار بیانیه خانواده‌اش گفت او «قویاً» اخبار منتشر شده دربارهٔ تلاش برای خودکشی یا شکنجه را تکذیب کرده است.

وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا در ماه مه بیانیه ای را منتشر کرد که در آن عنوان شده بود پیگیری وضعیت دکتر مور- گیلبرت در اولویت اصلی این وزارتخانه قرار دارد.

در این بیانیه عنوان شد: «پرونده دکتر مور گیلبرت یکی از مهمترین اولویت های ما از جمله برای مقامات سفارت ما در تهران است. ما اتهامی را که دکتر مور گیلبرت به آن محکوم شده است را نمی پذیریم و تمام تلاش خود را برای بازگشت هر چه سریع تر او به استرالیا ادامه می دهیم».

مقام‌های قضائی جمهوری اسلامی و مقام‌های استرالیایی هنوز به تازه‌ترین پست‌های منتشرشده توسط رضا خندان و حساب کاربری نسرین ستوده واکنشی نشان نداده‌اند.

 

---------------------- 

هشدارها درخصوص بیماری کووید-19 را جدی بگیرید

استفاده از ماسک به اندازهٔ فاصله‌گیری اجتماعی یا حتی خیلی بیشتر از آن مؤثر است.

 شما باید حداقل ۱/۵ تا 2 متر از دیگر افراد فاصله  داشته باشید. در فضاهای سرپوشیده، نباید بیش از یک نفر در هر چهار متر مربع از سطح زمین قرار داشته باشید.

اگردر استرالیا هستید واحساس میکنید به کروناویروس مبتلا شده اید با پزشک خانوادگی خود تماس گرفته و یا با شماره تلفن ملی خط ویژه اطلاعات سلامتی کروناویروس به شماره   1800020080 ارتباط برقرار کنید.

اگر در تنفس با مشکل روبرو می شوید و یا در شرایط اورژانس قرار گرفته اید می توانید با شماره 000 ارتباط برقرار کنید.

دانلود اپ کووید سیف (COVIDSafe)

https://www.covidsafe.gov.au/

 

دریافت جدیدترین اخبار و اطلاعات در مورد تصمیمات کروناویروس در استرالیا توسط رادیو نشاط

 

 اخبار کروناویروس استرالیا

 

خبرهای بیشتر را در کانال تلگرام رادیو نشاط دنبال کنید 

رادیو نشاط استرالیا را در اینستاگرام دنبال کنید 

توجه:برای مشاهده جدیدترین خبرها،برنامه ها و دایرکتوری مشاغل استرالیا ،لطفا" اپلیکیشن radio neshat را نصب کنید

 

 

نظر خود را ارسال نمایید