مقررات سخت‌گیرانه‌تر برای محصولات ضدآفتاب در استرالیا

مقررات سخت‌گیرانه‌تر برای محصولات ضدآفتاب در استرالیا

پس از مشخص شدن مغایرت میزان محافظت برخی کرم‌های ضدآفتاب با اطلاعات درج‌شده روی بسته‌بندی آن‌ها، استرالیا درصدد اعمال مقررات سخت‌گیرانه‌تری برای آزمایش این محصولات است. با این حال، تصمیم برای منتشر نکردن نتایج آزمایش‌ها، انتقاد مدافعان حقوق مصرف‌کنندگان را به دنبال داشته است.

به گزارش رادیو نشاط به نقل از نیوزدات‌کام، سازمان نظارت بر کالاهای درمانی استرالیا (TGA) اعلام کرد بر اساس اصلاحات پیشنهادی، شرکت‌های تولیدکننده باید میزان محافظت ضدآفتاب‌های خود در برابر اشعه فرابنفش خورشید (SPF) را پیش از عرضه و در طول عمر مفید محصول آزمایش کرده و نتایج را به این سازمان ارائه دهند.

این تصمیم پس از آن مطرح شد که آزمایش‌های موسسه حمایت از مصرف‌کنندگان «چویس» نشان داد میزان محافظت ۱۶ محصول از میان ۲۰ ضدآفتاب آزمایش‌شده، با عدد درج‌شده روی بسته‌بندی مطابقت ندارد. در یکی از موارد، ضدآفتابی با برچسب SPF 50+ در آزمایش تنها به SPF 4 رسید و از بازار جمع‌آوری شد.

با وجود این تغییرات، سازمان TGA قصد ندارد همه نتایج آزمایش‌ها را پیش از عرضه محصولات بررسی یا به‌طور عمومی منتشر کند. این سازمان محرمانگی اطلاعات تجاری و احتمال برداشت نادرست از داده‌های تخصصی را از دلایل منتشر نکردن نتایج اعلام کرده است.

موسسه چویس ضمن استقبال از مقررات سخت‌گیرانه‌تر، معتقد است این اقدامات کافی نیست. این موسسه خواستار انتشار عمومی نتایج آزمایش‌ها و بررسی منظم آن‌ها از سوی نهاد ناظر است. چویس همچنین تاکید دارد که TGA باید آزمایش‌های مستقلی برای کنترل کیفیت محصولات موجود در بازار انجام دهد.

مقام‌های مسئول همچنین در حال بررسی استفاده از روش‌های جدید آزمایش و افزایش نظارت بر آزمایشگاه‌ها هستند. تغییر شیوه نمایش میزان محافظت روی بسته‌بندی ضدآفتاب‌ها نیز مطرح شده، اما تصمیم‌گیری درباره آن به بررسی و مشورت‌های بیشتر نیاز دارد.