تنش‌های ایران و گرانی آیفون؛ دردسر تازه بانک مرکزی استرالیا برای مهار تورم

تنش‌های ایران و گرانی آیفون؛ دردسر تازه بانک مرکزی استرالیا برای مهار تورم

تشدید تنش‌های مرتبط با ایران در خاورمیانه و رشد قیمت جهانی نفت، همراه با گران‌تر شدن محصولات الکترونیکی، نگرانی بانک مرکزی استرالیا از تشدید فشارهای تورمی را بیشتر کرده است.

به گزارش رادیو نشاط به نقل از یاهوفایننس، سارا هانتر، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی استرالیا، می‌گوید افزایش قیمت بنزین و گازوئیل می‌تواند مستقیماً هزینه خانوارها و کسب‌وکارها را بالا ببرد و تصمیم‌گیری درباره نرخ بهره بانکی را دشوارتر کند.

قیمت نفت هفته گذشته در پی تشدید درگیری‌ها و اختلال در صادرات انرژی از خلیج فارس، از مرز ۱۰۰ دلار آمریکا در هر بشکه عبور کرد؛ موضوعی که می‌تواند با گران‌تر شدن سوخت، فشار بیشتری بر تورم استرالیا وارد کند.

در کنار انرژی، افزایش تقاضا برای تراشه‌های کامپیوتری در پی رونق هوش مصنوعی نیز قیمت وسایل الکترونیکی را بالا برده است. هانتر با اشاره به گران‌تر شدن آیفون‌های جدید گفت افزایش قیمت تراشه‌ها یکی از عوامل رشد قیمت این محصولات است.

بانک مرکزی پیش‌تر هشدار داده بود اگر فشارهای تورمی تشدید شود، ممکن است نرخ بهره دوباره افزایش یابد.

بازارهای مالی اکنون احتمال افزایش نرخ بهره در نشست ۲۸ و ۲۹ سپتامبر بانک مرکزی را حدود ۷۵ درصد برآورد می‌کنند و انتظار دارند تا اواسط سال ۲۰۲۷ ، نرخ بهره بانکی دست‌کم در دو مرحله افزایش پیدا کند.