بودجه جنجالی دولت آلبانیز؛ تغییر قوانین مالیاتی مسکن برای حمایت از جوانان

بودجه جنجالی دولت آلبانیز؛ تغییر قوانین مالیاتی مسکن برای حمایت از جوانان

دولت استرالیا در آستانه ارائه بودجه جدید، به‌دنبال اصلاح امتیازهای مالیاتی بازار مسکن است؛ تصمیمی که می‌تواند مسیر خانه‌دار شدن جوانان را تغییر دهد و هم‌زمان واکنش‌های سیاسی را برانگیخته است.

به گزارش رادیو نشاط، نخست‌وزیر استرالیا، آنتونی آلبانیزی، اعلام کرده دولتش در بودجه پیش‌رو به‌دنبال ایجاد تغییراتی در سیاست‌های مالیاتی مرتبط با بازار مسکن است تا فرصت بیشتری برای خانه‌دار شدن نسل‌های جوان فراهم شود.

بر اساس گزارش‌ها، دولت قصد دارد امتیاز «کسر زیان سرمایه‌گذاری از مالیات» (وضعیتی که در آن هزینه‌های یک ملک سرمایه‌گذاری بیشتر از درآمد اجاره آن است و این زیان از مالیات کم می‌شود) را محدود کند؛ سیاستی که سال‌ها به سرمایه‌گذاران امکان کاهش مالیات داده است.

همچنین احتمال دارد تخفیف ۵۰ درصدی «مالیات بر سود سرمایه» (به این معنا که تنها نیمی از سود فروش ملک مشمول مالیات می‌شود) نیز کاهش یابد؛ اقدامی که می‌تواند جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را کاهش دهد.

در کنار این موارد، گمانه‌زنی‌هایی درباره افزایش مالیات بر «ساختارهای مالی خانوادگی» (ابزاری برای مدیریت دارایی و تقسیم درآمد میان اعضای خانواده با هدف کاهش مالیات) نیز مطرح شده است.

نخست‌وزیر استرالیا با تأکید بر نابرابری در بازار مسکن گفت جوانان در شرایط فعلی احساس می‌کنند «فرصت عادلانه‌ای» برای ورود به این بازار ندارند و دولت موظف است این وضعیت را اصلاح کند.

این در حالی است که او پیش از انتخابات وعده داده بود تغییری در این سیاست‌ها ایجاد نکند؛ موضوعی که اکنون به یکی از چالش‌های سیاسی دولت تبدیل شده است.

در مقابل، برخی چهره‌های مخالف از جمله مت کاناوان با هرگونه افزایش مالیات مخالفت کرده و خواستار کاهش فشار مالیاتی هستند.